Mengen Lezzet Dünyası
Mengen'de Gezilecek Yerler
24
Kas
104 Okuma 0 Yorum
Mengen'de Gezilecek Yerler

Bolu’nun aşçılık mesleği ile öne çıkan ilçesi Mengen, eşsiz lezzetler tadacağınız bir ilçe olmasının yanı sıra köklü tarihi ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u fethinden sonra saray mutfağını Mengenli Yakup Ağa’ya kurdurmasından bu yana ilçenin usta ellerinden çıkan yemekler dünya çapında ün kazanmıştır. Tarih boyunca sırası ile Hititler, ...

Devamını Oku
MENGENDE GÖRÜLMESİ GEREKEN DOĞAL GÜZELLİKLER
09
Aral
115 Okuma 1 Yorum
MENGENDE GÖRÜLMESİ GEREKEN DOĞAL GÜZELLİKLER

Mengen'de Gezilecek Yerler Mengen Bolu’nun aşçılık mesleği ile öne çıkan ilçesi Mengen, eşsiz lezzetler tadacağınız bir ilçe olmasının yanı sıra köklü tarihi ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. Rivayete göre Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u fethinden sonra saray mutfağını Mengenli Yakup Ağa’ya kurdurmasından bu yana ilçenin usta ellerinden çıkan yemekler dünya çapında ün ...

Devamını Oku
AĞZININ TADINI BİLSEN 3 ÖĞÜN KEŞ YİRSİN
18
Aral
77 Okuma 0 Yorum
AĞZININ TADINI BİLSEN 3 ÖĞÜN KEŞ YİRSİN

Bolu usulü keşli cevizli erişte... Klasik erişte tariflerine nazaran, üzerine ceviz ve rendelenmiş keş peyniri eklenerek hem göze hem de damağımıza hitap ediyor. Ayrıca, hem sağlıklı hem de doyurucu olmasıyla da faydalı bir tat halini alıyor. Şimdiden afiyet olsun. Yapımı için malzemeler 500 gram erişte 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 su bardağı rendelenmiş keş peyniri 2 çorba kaşığı tereyağı  Su Keşli cevizli erişte tarifi Nasıl yapılır? Kaynayan ...

Devamını Oku